Het IJssellandschap is doorsneden met weteringen en sloten om het water dat van het Veluwemassief stroomt, af te voeren naar de IJssel.
De IJssel krijgt als uitloper van de Rijn steeds meer water te verwerken. Opdat wij ook in de toekomst droge voeten houden krijgt de rivier meer de ruimte.

Hoogwatergeul

MENU
Programma
Overzicht fietstochten
Home

AANMELDING IS VERPLICHT !

 

programma 2022: donderdag 2 juni
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
   
Aanmelden : Aanmelden het liefst via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.
   
karakteristiek: Dagtocht van ca. 60 km over vlakke asfaltfietspaden, binnenwegen en een enkel onverhard pad naar de hoogwatergeul bij Veessen.

Deze tocht is ook geschikt om met een 3-wiel fiets te rijden.

   
vertrek: om 10.00 uur bij restaurant op woonboulevard,
Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/ Zutphensestraat
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: We rijden langs Weteringen en sloten naar de Hoogwatergeul bij Veessen.

De Weteringen zijn vroeger aangelgd om het overstromen van de IJssel in te perken, zodat het land voor bewoning en landbouw geschikt werd. Onderweg zullen we daar goede voobeelden van zien in Nijbroek en omgeving.

De Hoogwatergeul die pas een aantal jaren geleden is aangelegd in Veesen, moet juist ervoor zorgen dat bij extreem hoog water de IJssel weer gekontroleerd kan overstromen, zodat de dijken intact blijven en wij droge voeten houden.

De pauzeplekken zijn Camping 't Hinkel, Dorpshuis Nijbroek en een lunchpauze in Veessen.