De grafheuvels op de Veluwe zijn archeologische monumenten uit de prehistorie die nu nog zichtbaar zijn in het landschap.
De boomstronkenkathedraal is een kunstwerk, geschonken door prinses Beatrix ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag in 1998. Het bestaat uit 40 bronzen boomstronken, die zijn geplaatst in het grondpatroon van de zuilen van de kathedraal van Reims.

Grafheuvels

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt

AANMELDING IS VERPLICHT !

programma 2022: dinsdag 10 mei
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
   
Aanmelden: Aanmelden het liefst via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.
     
karakteristiek: Dagtocht van ca. 40 km, stevig maar prachtig, over voornamelijk halfverharde en soms onverharde bospaden door (af en toe sterk) heuvelachtig terrein.
Een tocht door het Kroondomein voor ervaren fietsers.
 
   
vertrek: om 10.00 uur bij Café De Hamer
hoek Zwolseweg/Wieselseweg

klik
hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: Dit is eenavontuurlijke tocht door de Koninklijke Houtvesterijen en dus lopen we kans wilde zwijnen en edelherten tegen te komen. We gaan kijken hoe de grafheuvels mooi in het terrein verscholen liggen en hoe en wanneer deze onstaan zijn. We komen langs meerdere bezienswaardigheden die in het bos verscholen liggen, mooie vennetjes, schitterende uitzichtpunten, schildershutjes en nog veel meer.

Onderweg stoppen we een tweetal keren bij een pauzeplek. Dit zijn o.a. Camping De Helfterkamp, Daans Molen of Camping De Wildhoeve.

Een van de hoogtepunten van de tocht is de Boomstronkenkathedraal. Geen echte boomstronken en ook geen kathedraal maar een kunstwerk van brons, geschonken door prinses Beatrix.