Home   Programma   Deelname   Tochten per
vertrekpunt
  Over het
Fietsgilde
  Actueel   Contact
& links
 

Met het Fietsgilde Apeldoorn

kom je nog eens ergens!


Actueel

Raadpleeg deze website voor de actuele informatie en eventuele covid-19 beperkingen.

 


 
Bijgewerkt 26 juni 2021 Wij gaan vanaf juli weer met grotere groepen fietsen.

Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM houden wij altijd 1,5 meter afstand en hanteren een registratieplicht en gezondheidscheck !

Wel rijden we daarom nog aangepaste versies van onze routes van ongeveer 40 km, waarbij even groepen rechtsom rijden en oneven groepen linksom.

Het blijft noodzakelijk dat U zich aanmeld i.v.m. de hoeveelheid inzetbare gidsen.
Aanmelden het liefst via e-mail (
fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.

Zie ook hieronder voor ons Covid-19 protocol ! 
Bijgewerkt 12 juni 2021 Wij gaan per 23 juni onze activiteiten voorzichtig opstarten.

Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM doen wij dat in groepen van maximaal 4 personen en houden altijd 1,5 meter afstand.
Op 23 juni starten we met onze middagtocht Atlas van Berg en Bos.

We rijden vanaf dan dus in groepen van 4 personen (1 gids met 3 deelnemers).
Hiervoor is het noodzakelijk dat U zich aanmeld i.v.m. de hoeveelheid inzetbare gidsen.
Aanmelden het liefst via e-mail (
fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.

Wij hopen dat per 30 juni de maatregelen het toelaten om met groepen van 8 personen te mogen fietsen.
Maar ook dan blijft aanmelding verplicht !

Zie ook hieronder voor ons Covid-19 protocol ! 
Bijgewerkt 7 mei 2021 Wij moeten helaas onze eerste tochten tot en met 15 juni 2021 annuleren gezien de Covid-19 regels.

Half juni bekijken we hoe de vooruitzichten voor de rest van het seizoen zijn.

Wij hopen vanaf dan met kleine groepen en verplichte vooraanmelding weer te kunnen gaan fietsen. 
Vorig jaar moesten wij vanwege het covid-19 virus al onze fietstochten cancelen. We waren totaal niet voorbereid op deze pandemie.
Dit jaar hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en hopen we weer fietstochten te kunnen organiseren. Ons programma bevat de fietstochten die we gaan fietsen als er geen beperkingen vanwege het covid-19 virus zijn. Mochten er wel beperkingen zijn dan fietsen wij een route naar hetzelfde gebied, maar dan korter, ca. 40 KM en met slechts 2 pauzeplekken.

Of er covid-19 beperkingen zijn vindt u op deze website en dan gelden de volgende maatregelen:

- U moet zich van tevoren aanmelden, het liefst via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.

- Mochten er te veel aanmeldingen zijn, dan krijgt u bericht indien u niet mee kunt fietsen.

- U moet zich bij het startpunt laten registreren, zodat we weten wie er in welke groep meefietst. Dit formulier wordt 3 weken bewaard en daarna vernietigd.

- We fietsen in groepen van ca. 10 personen.

- We zorgen er voor dat slechts één groep gelijktijdig bij een pauzeplek aanwezig is. De pauzeplekken zullen op ca. 1/3 en 2/3 van de tocht zijn. Houd er rekening mee dat er misschien geen horeca aanwezig is.

- We hebben geen routes die gebruik maken van een veerpont.

- Per maand bekijken we of de covid-19 beperkingen nog van kracht moeten blijven en vermelden dat op deze website.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en van de overheid. Als besloten wordt dat groepen van 10 personen buiten niet meer zijn toegestaan, dan zullen we onze fietstochten tijdelijk moeten staken. Ook dit vermelden wij op deze website. 
Covid-19 protocol Fietsgilde Apeldoorn :

- Blijf thuis als u klachten en/of koorts heeft of als een huisgenoot covid-19 heeft of een vermoeden daarvan.

- Aanmelding verplicht, bij voorkeur via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum en naam van de fietstocht en het aantal personen. Aanmelden kan nog tot de dag voor de tocht.

- Was vaak uw handen met water en zeep. Neem zelf handgel  of zeep mee, als u dat nodig acht.

- Uitsluitend met gepast geld betalen.

- Uw naam en eventueel contactgegevens worden op het registratieformulier ingevuld, dit bepaalt tevens de groepsindeling.

- Mocht u binnen 2 weken na uw deelname met covid-19 besmet zijn, meld dit dan zodat we andere deelnemers kunnen informeren. Doe dit per mail naar secretaris@fietsgilde-apeldoorn.nl

- Houd bij vertrek, pauzeplekken en tussenstops 1.5 meter afstand van elkaar.

- Aanwijzingen van de gidsen opvolgen.

- Achter elkaar fietsen, tenzij uw partner tot hetzelfde huishouden behoort. 
  Nieuw voor seizoen 2021 :

We fietsen niet bij extreem weer. Hiervoor volgen wij de waarschuwingen van het KNMI. Als het KNMI code oranje of rood afgeeft voor de provincie Gelderland wordt er niet gefietst. De waarschuwingen zijn te vinden op de website van het KNMI : www.knmi.nl

We hebben als proef een vijftal tochten uitgekozen om te proberen of ook 3-wiel fietsen aan onze tochten mee kunnen doen. Dit wordt bij de betreffende tocht aangegeven met het volgende symbool : De overige tochten zijn hier nog niet geschikt voor. 

2021 - Nieuwe gidsen gezocht
Ter versterking van onze organisatie zijn we voortdurend op zoek naar mensen die interesse hebben in het begeleiden van deze fietstochten. Wat moet je daarvoor kunnen?
Natuurlijk moet je een tocht van 30 – 60 km door het buitengebied rond Apeldoorn goed kunnen volbrengen. De fietssnelheid ligt op ca. 15 km/uur en er zijn onderweg een paar pauzes.
Verder moet je het leuk vinden om met een groep van ca. 15 – 20 personen om te gaan en voor hen als aanspreekpunt te fungeren.

Ook dien je onderweg iets te vertellen over wat er te zien is. Die kennis hoef je niet zelf te hebben of te verzamelen, want in onze uitgebreide gidsenhandboeken is alle informatie voorhanden.
Je fietst de tocht aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Bovendien wordt de tocht met de betreffende gidsen enige dagen van te voren voorgefietst.
De tochten worden gereden op doordeweekse dagen, niet in het weekend.

Het eerste jaar geldt als periode van kennismaking en introductie. Samen met je mentor bepaal je de inhoud van deze introductieperiode en welke ontwikkeling het beste bij je past.

De beloning bestaat uit een plezierige dag in de buitenlucht en het enthousiasme en de dank van de deelnemers. En je weet steeds beter de weg in het gebied rondom Apeldoorn waarbij je veel kennis opdoet over natuur, cultuur en geschiedenis.
Eventuele onkosten worden natuurlijk vergoed.

Interesse gekregen en meer weten?

Stuur voor een vrijblijvend gesprek een e-mail aan voorzitter@fietsgilde-apeldoorn.nl .

 


 

Sporen van ijzer
In het kader van de Nationale Archeologiedagen 2018 en de tentoonstelling over de ijzerwinning op de Veluwe in Museum CODA in het voorjaar van 2019 is een nieuwe van een fietsroute voorziene versie samengesteld van het Themaboekje Speuren naar ijzer in Apeldoorn.

De fietsroute is samengesteld in samenwerking met het door de Archeologische Werkgroep Apeldoorn, Fietsgilde Apeldoorn, de Sectie Archeologie van de gemeente Apeldoorn, IVN Natuureducatie afdeling Apeldoorn en het Erfgoedplatform Apeldoorn.

Het fietsrouteboekje Sporen van ijzer is te downloaden via http://www.erfgoedplatformapeldoorn.nl/specials/speciale-berichten/wandel-en-fietsroutes/

Voor de liefhebbers van routes op het scherm is de route ook opgenomen in de IVN Routes app.

Zie hiervoor de IVN website op : https://www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn/fietsroute-sporen-van-ijzer

De IVN Routes app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis. 
2020 - Aantal deelnemers

In het jaar 2020 hadden we 0 deelnemers dankzij de corona crisis.

In het jaar 2018 hadden we een nieuw record aantal fietsers namelijk 1697 deelnemers.

Het blijkt dat steeds meer mensen bekend zijn met onze tochten. En ook de enthousiaste verhalen die onze deelnemers in hun sociale kring vertellen, zorgen voor belangstelling.
Op iedere tocht - zelfs aan het eind van het seizoen - begroeten wij deelnemers die voor de eerste keer met ons meefietsen. Dat zijn zowel inwoners van Apeldoorn en omgeving als toeristen. Zij allen genieten van het moois dat de Veluwe en de IJsselvallei rondom Apeldoorn te bieden hebben.De weersgesteldheid blijkt een belangrijke factor te zijn om voor deelname aan onze tochten te kiezen. Mede door de mooie droge zomer was het aantal deelnemers erg hoog bij alle tochten. In 2018 was het hoogste aantal deelnemers 97 en het laagste 42.

Deelnemers per jaar:

In 2020 : 0
In 2019: 1468
In 2018: 1697
In 2017: 1520
In 2016: 1566
In 2015: 1438
In 2014: 1400
In 2013: 1160
In 2012: 1490
In 2011: 1270
In 2010: 0880
In 2009: 0985
In 2008: 1070

 


 
   


Giant Store Van Hest Tweewielers

Klik op een logo voor meer informatie over onze sponsors of ga naar de pagina 'Over het Fietsgilde'