Home   Programma   Deelname   Tochten per
vertrekpunt
  Over het
Fietsgilde
  Actueel   Contact
& links
 

Met het Fietsgilde Apeldoorn

kom je nog eens ergens!


Actueel  


 

Open Monumentendagen 2018
Voor de Open Monumenten Dagen 2018 op zaterdag 8 en zondag 9 september is er door de Gemeente Apeldoorn in samenwerking met het Fietsgilde Apeldoorn een drietal "Oranje" fietsroutes ontwikkelt.

De drie routes zijn in boekvorm verkrijgbaar bij stationsgebouw Statie in Apeldoorn tijdens deze dagen.

Zie voor meer informatie zie de website van de Open Monumenten dagen Apeldoorn : http://www.erfgoedplatformapeldoorn.nl/openmonumenten

Ook na de Open Monumenten Dagen zijn de routes nog te rijden en te downloaden van de website van het Erfgoedplatform Apeldoorn http://www.erfgoedplatformapeldoorn.nl/specials/speciale-berichten/wandel-en-fietsroutes/

Je kunt de boekjes als PDF downloaden, maar ook eventuele GPX bestanden voor navigatiesystemen zijn daar te vinden. 

2018 - Nieuwe gidsen gezocht
Ter versterking van onze organisatie zijn we voortdurend op zoek naar mensen die interesse hebben in het begeleiden van deze fietstochten. Wat moet je daarvoor kunnen?
Natuurlijk moet je een tocht van 30 – 60 km door het buitengebied rond Apeldoorn goed kunnen volbrengen. De fietssnelheid ligt op ca. 15 km/uur en er zijn onderweg een paar pauzes.
Verder moet je het leuk vinden om met een groep van ca. 15 – 20 personen om te gaan en voor hen als aanspreekpunt te fungeren.

Ook dien je onderweg iets te vertellen over wat er te zien is. Die kennis hoef je niet zelf te hebben of te verzamelen, want in onze uitgebreide gidsenhandboeken is alle informatie voorhanden.
Je fietst de tocht aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Bovendien wordt de tocht met de betreffende gidsen enige dagen van te voren voorgefietst.
De tochten worden gereden op doordeweekse dagen, niet in het weekend.

Het eerste jaar geldt als periode van kennismaking en introductie. Samen met je mentor bepaal je de inhoud van deze introductieperiode en welke ontwikkeling het beste bij je past.

De beloning bestaat uit een plezierige dag in de buitenlucht en het enthousiasme en de dank van de deelnemers. En je weet steeds beter de weg in het gebied rondom Apeldoorn waarbij je veel kennis opdoet over natuur, cultuur en geschiedenis.
Eventuele onkosten worden natuurlijk vergoed.

Interesse gekregen en meer weten?

Stuur voor een vrijblijvend gesprek een e-mail aan voorzitter@fietsgilde-apeldoorn.nl .

 


 
2017 - Aantal deelnemers
In het jaar 2017 hebben opnieuw veel fietsers aan onze tochten deelgenomen.
Het waren er 1520.

Het blijkt dat steeds meer mensen bekend zijn met onze tochten. En ook de enthousiaste verhalen die onze deelnemers in hun sociale kring vertellen, zorgen voor belangstelling.
Op iedere tocht - zelfs aan het eind van het seizoen - begroeten wij deelnemers die voor de eerste keer met ons meefietsen. Dat zijn zowel inwoners van Apeldoorn en omgeving als toeristen. Zij allen genieten van het moois dat de Veluwe en de IJsselvallei rondom Apeldoorn te bieden hebben.

De weersgesteldheid blijkt een belangrijke factor te zijn om voor deelname aan onze tochten te kiezen. Daardoor kan het aantal deelnemers per tocht sterk variŽren: In 2017 was het hoogste aantal deelnemers 113 en het laagste 4. Maar bij die tocht kwam de regen met bakken de lucht uit.

Deelnemers per jaar:
In 2017: 1520
In 2016: 1566
In 2015: 1438
In 2014: 1400
In 2013: 1160
In 2012: 1490
In 2011: 1270
In 2010: 0880
In 2009: 0985
In 2008: 1070

 


 
Serious Request

Aan de geldinzamelingsactie van Serious Request in december 2017 heeft ook het Fietsgilde Apeldoorn een bijdrage geleverd. Tijdens de manifestatie in het Glazen Huis op de Markt in Apeldoorn overhandigden wij een cheque ter waarde van € 500.

 


 
Fietstocht Canada 150

Op 21 mei 2017 organiseerde de Stichting Apeldoorn Burlington Comite samen met het Fietsgilde Apeldoorn een fietstocht in het kader van het 150 jarig bestaan van Canada. Het was een fietstocht van zo'n 40 km.

Vertrek vanaf het Burlington Park aan de Groene Voorwaarts te Apeldoorn.
De route voerde door dorpen rondom Apeldoorn, waarbij stil werd gestaan bij verschillende oorlogsmonumenten die o.a. herinneren aan de bevrijding door de Canadezen in 1945.

Onderweg was er een pauze bij zorgboerderij de Groote Modderkolk in Loenen waar iedereen een kop koffie of thee met wat lekkers aangeboden kreeg.

 


 
13 mei 2017 - Fietsgilde Apeldoorn op TV Gelderland

Omroep Gelderland heeft in het TV-programma 'Gelderland helpt' aandacht besteed aan de activiteiten van het Fietsgilde Apeldoorn. De reportage geeft - naast een oproep voor nieuwe gidsen - een goed beeld van wat er allemaal op zo'n fietstocht gebeurt.
Klik
hier om de tv-opname te zien.

 


 
   


Giant Store Van Hest Tweewielers

Klik op een logo voor meer informatie over onze sponsors of ga naar de pagina 'Over het Fietsgilde'